2013. január 28., hétfő

Ismét támadt az Anonymus csoport

Korábban már rengetegszer hallottunk az Anonymus nevezetű hackerekről, akik számos honlapot törtek már fel és módosítottak. Legutóbb Orbán Viktor honlapja esett áldozatul.

A fent említett honlap, az orbanviktor.hu, és a miniszterelnok.hu sem volt elérhető január 23-án, szerda este. A két oldalon ugyanaz a tartalom látható, az orbanviktor.hu át van irányítva a miniszterelnok.hu-ra.

Az Index.hu értesülése szerint az Anonymusnak köszönhető mindez. A csoport hivatalos facebook oldalán az alábbi kiírás volt olvasható: "It's not just you! http://www.miniszterelnok.hu/ looks down from here"

Csütörtök reggelre mindkét weboldal elérhetővé vált.

Kik ők?

Pontosan nem tudni, hogy milyen valós személyek állnak a támadások mögött. Egy 16 éves dunújvárosi fiút és 4 társát tavaly elfogták, őket vádolják a hackertevékenységgel. A hackerek szabadlábon védekezhetnek.

Korábban már megtámadták a Betyársereg honlapját, a csoport tagjai hatoltak be az Alkotmánybíróság honlapjára, átírták az Alaptörvényt, majd hasonló bűncselekményeket követtek el más portálok ellen is. Ők írták át a Közgép weboldalát is tavaly augusztusban. Így várható, hogy a jövőben lesznek még támadások, amennyiben nem sikerül elegendő bizonyítékot találni az elfogott fiatalok büntetéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése